Unutrašnji MakeOver

Dobrodošli u vodič za unutrašnju transformaciju „Internal MakeOver Toolkit“!

Onlajn alat kojim je znanje i iskustvo u biznis menadžmentu transformisano u detaljan vodič prilagođen organizaciji civilnog društva kao što je Vaša, uz pomoć kog možete da

  • Sistematski i strateški osnujete Vašu organizaciju tako da ona može da razvije svoj puni potencijal;
  • Osigurate održivi razvoj i rast Vaše organizacije.

Sada se sigurno pitate: „Šta ću naučiti ako odlučim da koristim ovaj vodič?“

Hajde da to odmah razjasnimo:

  • Naučićete kako da Vaša organizacija bude usmerena ka cilju kroz strateško planiranje;
  • Usvojićete sve neophodne veštine i dobiti podršku kako biste dobili najviše od tima i volontera kojima upravljate;
  • Bićete osnaženi da upravljate svim programskim i strukturnim promenama zajedno sa svojim timom, zadržavajući stečeno znanje unutar Vaše organizacije;
  • Naučićete kako da što efikasije pretočite svoje ideje u strateške projekte Vaše organizacije.

Naravno, naš rad u organizacijama civilnog društva se razlikuje od tradicionalnog shvatanja biznisa. Nas pokreće donošenje promena u društvu i inovacije u oblastima obrazovanja, aktivizma i volonterizma, na šta smo najviše fokusirani. Međutim, kada se radi o samom vođenju, organizacije i asocijacije imaju mnogo toga zajedničkog sa kompanijama – način na koji predstavljamo svoju organizaciju, način na koji je uspostavljena hijerarhija odlučivanja prema strateškom planu, kako upravljamo zaposlenima i volonterima ili znanjem u okviru organizacije itd. Stiče se utisak da se kompanije fokusiraju više na na razvoj svoje organizacije i procedura i da iz tog izvora crpe potencijal, kreativnost i efikasnost u vođenju biznisa, za razliku od OCD koje su više fokusirane na kreiranje novih i inovativnih ideja, pri čemu se manje pažnje obraća na interne procedure i strukturu. Ovo je često uzrok teškoća u oblasti implementacije i održivosti.

Svesni smo da je tako uglavnom zahvaljujući prirodi grantova naših donora koji investiraju u određene ideje više nego u same organizacije. Međutim, ako hoćemo da izgradimo održive, efikasne organizacije orijentisane ka cilju, potrebno je da obratimo više pažnje na njihovu unutrašnju strukturu. 

Dobar program zahteva da iza sebe ima dobru organizaciju!

Zbog toga smo preneli znanje i iskustvo u ovaj detaljni vodič za OCD kako bismo im pomogli da se unaprede i ostvare svoj pun potencijal i uspešno ostvare svoje misije. Verujemo da samo zajedno možemo postići svoje ciljeve i pomoći mladim ljudim da ostvare njihove. Zbog toga smo se okupili da kreiramo ovaj projekat i pozivamo Vas da nam se pridružite i zajedno sa nama započente promene u omladinskom radu!

1%
Buy now
српски